In this study, the
allelopathic effect of Cinclidotus
pachylomoides Bizot extracts at two different solvents (distilled water and
ethanol) and different concentrations (0, 25 and 50 mg.mL⁻¹) on Capsicum annuum L. and Zea mays L. culture plants were investigated. In the pepper and corn plants
root-shoot height, wet and dry weights were determined. In addition, the relative
water contents, photosynthetic pigment amounts, total phenolic amounts, proline
amounts, total protein amounts and antioxidant enzyme (SOD, CAT) activities
from secondary fresh leaves were examined. As a result, it has been found that C. pachylomoides has
allelopathic effects on pepper and corn plants.
Capsicum annuum Antioxidant Enzymes Bryophyte Relative Water Content Photosynthetic pigments Proline Total Phenolics Zea mays
Bu
çalışmada, Cinclidotus pachylomoides
Bizot’un iki farklı çözücüdeki (distile su ve etanol) değişik konsantrasyondaki
ekstraklarının (0, 25 ve 50 mg. mL⁻¹) Capsicum
annuum L. ve Zea mays L. kültür
bitkileri üzerine allelopatik etkisi araştırılmıştır. Biber ve mısır
bitkilerinde kök-gövde boy, yaş ve kuru ağırlıklarının belirlenmesinin yanı
sıra homojen olarak alınan ikincil taze yapraklarından bağıl su içerikleri,
fotosentetik pigment miktarları, toplam fenolik miktarları, prolin miktarları,
toplam protein miktarları ve antioksidan enzim (SOD, CAT) aktiviteleri
incelenmiştir. Sonuç olarak, C.
pachylomoides’in biber ve mısır bitkileri üzerinde allelopatik etkiye sahip
olduğu saptanmıştır.
Antioksidan Enzimler Briyofit Capsicum annuum Fotosentetik pigmentler Prolin Toplam fenolik Zea mays Bağıl Su İçeriği Zea mays
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Aralık 2017 |
Gönderilme Tarihi | 31 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 3 Sayı: 2 |