Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Pareto Zarflama-Temelli Seçim Algoritması (PESA) ile B-Spline Eğri Tahmini

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 2, 25 - 32, 28.05.2012

Öz

Bilgisayarlı Modelleme alanında, literatürün araştırma konusunu oluşturan problemlerden en yaygını, eldeki veriler ışığında, istenilen eğri düzenini tahmin etmektir. Bu amaçla, farklı eğri türleri için zaman içerisinde birçok yaklaşım ve yöntem geliştirilmiş ve ilgili problemin çözümü bağlamında işe koşulmuştur. Bu çalışmada ise benzer olarak, B-Spline eğrilerinin tahmininde Pareto Zarflama-Temelli Seçim Algoritmasının kullanımı öne sürülmektedir. Bu kapsamda, ters mühendislik yöntemleri ile ilgili algoritma yaklaşımlarının bir araya getirildiği bir uygulama ortamı geliştirilip, ortaya konulmuştur.

B-Spline Curve Estimation with Pareto Envelope-based Selection Algorithm (PESA)

Yıl 2012, Cilt: 5 Sayı: 2, 25 - 32, 28.05.2012

Öz

Within the Computer-based Modeling field, the most common problem of the literature is estimating the desired curve order via available data. For this aim, many different approaches and methods for different curve types have been developed in time and these developed approaches and methods were used for solving the related problem. In this work, as similar to the expressed background, using the Pareto Envelope-based Selection Algorithm for estimating B-Spline curves is explained. In this context, an application environment including reverse engineering methods and the related algorithm approaches was developed and provided.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Utku Kose

Erkan Ulker

Yayımlanma Tarihi 28 Mayıs 2012
Gönderilme Tarihi 28 Mayıs 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kose, U., & Ulker, E. (2012). Pareto Zarflama-Temelli Seçim Algoritması (PESA) ile B-Spline Eğri Tahmini. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 5(2), 25-32.