BibTex RIS Kaynak Göster

Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Nüfus ve alan itibariyle küçük belediyelerin bir ya da birden fazla belediyeyle birleşmesi, II. Dünya Savaşı’ndan sonra birçok ülkede öne çıkan yaygın bir politika olmuştur. Çalışmanın konusu, birleşmelerin gerekçelerini ortaya koyarak, ülke uygulamalarından örnekler vermek ve birleşmelerin sağlaması beklenilen faydaların gerçekleşip gerçekleşmediğini incelemektir. Çalışmanın amacı ise, gönüllü ya da zorunlu belediye birleşmelerinin; nüfus ve belediye gelirleri, kamu harcamaları, katılım, hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti üzerindeki etkilerini değerlendirmektir. Bu kapsamda birleşmelerin gerçekleştiği ülkeler özelinde hazırlanan teorik ve ampirik araştırmalar incelenmiş ve bulgular kapsamında birleşmelerin belirtilen faktörler üzerindeki etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde, birleşmelerin genel anlamda istenilen faydayı sağlamadığı görülmüştür. Yabancı literatürde yapılan araştırmaları içeren çalışmanın Türkiye’deki birleşme sürecinin etkilerine yönelik yapılacak çalışmalarda faydalı olması hedeflenmektedir

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Rüveyda Kızılboğa Özaslan

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kızılboğa Özaslan, R. (2016). Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Kızılboğa Özaslan R. Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(1).
Chicago Kızılboğa Özaslan, Rüveyda. “Belediyelerin Birleşmesinin ‘Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi Ve Vatandaş Memnuniyeti’ Üzerindeki Etkisi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2016).
EndNote Kızılboğa Özaslan R (01 Mart 2016) Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE R. Kızılboğa Özaslan, “Belediyelerin Birleşmesinin ‘Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti’ Üzerindeki Etkisi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
ISNAD Kızılboğa Özaslan, Rüveyda. “Belediyelerin Birleşmesinin ‘Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi Ve Vatandaş Memnuniyeti’ Üzerindeki Etkisi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2016).
JAMA Kızılboğa Özaslan R. Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Kızılboğa Özaslan, Rüveyda. “Belediyelerin Birleşmesinin ‘Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi Ve Vatandaş Memnuniyeti’ Üzerindeki Etkisi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
Vancouver Kızılboğa Özaslan R. Belediyelerin Birleşmesinin “Nüfus, Gelir, Kamu Harcamaları, Katılım, Hizmet Kalitesi ve Vatandaş Memnuniyeti” Üzerindeki Etkisi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).