Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Uluslararası Eğitimde Bir Seçenek: Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IBPYP)

Yıl 2016, Cilt: 1 Sayı: 2, 64 - 73, 01.09.2016

Öz

Uluslararası eğitim, Uluslararası Bakalorya (IB-International Baccalauareate) Programının amaç bildirgesinde, uluslararası geçerliliği olan üstün eğitim programlarını işaret etmektedir. Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IBPYP), IB‟nin 3-12 yaş aralığındaki öğrenenlere yönelik programıdır. Oluşturulan uluslararası müfredat ile gelişimin en hızlı ve eğitimin etkilerine en açık olduğu okul öncesi dönem ve ilkokulun ilk yıllarında yapılacak olan çalışmalarla, bireylerin birer dünya vatandaşı haline gelmesini amaçlamaktadır. Bu çalışmada, okul öncesi dönemde uluslararası eğitimin önemi ve tüm dünyada yaygın olarak uygulanan IBPYP‟ye dair ayrıntılar ele alınarak, alanda yapılan çalışmalar ve IBPYP‟nin Türkiye‟deki uygulamalarına değinilmiştir.

Kaynakça

  • Kara, Ş. (2004). Ana Dil Edinimi ve Erken Yaşta Yabancı Dil Öğretimi. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, XVII (2), 295-315.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emine Ayyıldız

Özlem Üzümcü

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ayyıldız, E., & Üzümcü, Ö. (2016). Uluslararası Eğitimde Bir Seçenek: Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IBPYP). Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Çalışmaları Dergisi, 1(2), 64-73.